Book reviews dyman associates publishing inc: hva er den silkworm av robert galbraith?

''Skrive som Robert Galbraith,'' Harry Potter skaperen JK Rowling har foreslått av hennes siste venture I kriminalromaner, har vært en '' ren glede ''. Bedømme av bestselgerlistene, dette er en glede squillions lesere allerede deler-tigge spørsmål hvorfor og hvordan? Hva er appellen av en unektelig retro kriminalitet serien med en Sure utseende, eks-army privatdetektiv med usannsynlig navnet Cormoran Strike?

Mens de Cuckoos ringer så legged streiken (han mistet et tjene sitt land) navigerer farer av kjendis kultur og mote, I The Silkworm, Strike er konfrontert med uvesentlig rivalisering og store egoer av en '' fiktive '' London litterære scenen. Har publisert to vanskelig og uanstendig allegoriske romaner, plagsom forfatter Owen Quine har gått AWOL og kona Leonora og datter Orlando ønsker Strike å bringe ham hjem.

Den dowdy Leonora frykter at Owens forsvinningen har noe å gjøre med manuskriptet til hans siste roman à clef med en støpt av litterære fiender I en skandaløs allegori med tiltalende tittelen Bombyx Mori. Quines siste sighting var en berømt London restaurant har en svært offentlig stoush med hans agent som har erklært bok unpublishable.

Galbraith/Rowling spiller kryptiske mindgames med sine lesere. Bombyx Mori er Latin kallenavnet for den tamme silkmoth, som I sin larvestadiet er kokt for å trekke silke. Ulykkelige silkworm, som en metafor for forfatteren '' som må gå gjennom agonies å få godsakene '', derfra burrows sin vei gjennom boken, dukker opp I alle slags steder, inkludert epigrammene som ramme hvert kapittel.

Disse Epigrammer fortjener en avhandling alle sine egne, tegnet som de er fra en andpusten kurve på 1500- og 1600-tallet poetiske dramaer, fra Beaumont og Fletcher å Restauration komedie via mindre kjente armaturer som George Chapman og Thomas Dekker. Mest talende av alt preget de med blodig jakobinske hevn dramaer, som Quine's agent forteller Strike over en betryggende bolle med suppe, '' deres sadisme og sitt begjær etter hevn ''.

Faktisk er det et sitat fra den hvite djevel av John Webster som negler kår både mangler forfatter Quine og muligens av Galbraith/Rowling seg: '' Ha ha ha, du entanglest deg selv I ditt eget arbeid som en silkworm.'' I sin selvtillit reflexivity er The Silkworm dermed en fortelling som gjenklanger så mye med de litterære rivalisering av 1600-tallet kaffehus som den gjør med de av moderne London.

Og moderne London er veldig til stede, fra mandag morgen ansikter på røret, '' sagging, avmagret, avstivet, resignert '', til travle bakgatene I Soho og Covent Garden I alle sine regn-våte, vinterlig tungsinn. Når det gjelder turisme, Cormoran Strike kan derfor godt gjøre for Danmark Street hva Holmes gjorde for Baker Street, eller hva Harry Potter gjorde for Kings Cross, kommet til at.

Mye av gleden ligger I en livlig beskrivelse av fiktive personer og virkelige steder, samt subtilt utvikling forholdet mellom den defensive Cormoran og hans '' sekretær '', den vakre Robin, som er om å bli gift med den manipulerende Matthew. Merk øyeblikk av selv-åpenbaring når Strike vurderer hvordan Robins engasjement fungerer som middel '' ved som en tynn, vedvarende dyptgående er blokkert opp, noe som kan, hvis tillatt å flyte uhindret, begynne å alvorlig forstyrre hans trøst ''.

Det er uløst seksuell spenning på spill her- og Galbraith vet bedre enn å la den slakke. Se også elegante periodiske setningsstruktur, bruk av uforståelige adjektivet '' uhindret ''.

Silkworm dermed bringer tankene kriminalromaner til en annen, mer avslappende og mer litterære æra. Hennes respekt for klassiske kriminalfortelling, og hennes åpenbare glede I sin flerlags artifice, er Galbraith-aka JK Rowling-tydeligvis å opprette sin egen gullalderen I kriminalitet.

Silkworm er faktisk en glede.
yeniczheng
Asked Aug 21, 2014

TIP: If it's not your answer to this question, please click "Leave a Comment" button under the question to communicate with the question owner.

Categories